Belgische Beauceronclub

 

38e Nationale d’élevage - Rasspeciale

BEAUCERONS - avec / met C.A.C.

à/te 3111 Wezemaal - (KFC Rapide, Vleugtweg)

08 – 07 – 2018


 

 

Beste leden, eigenaars, bezoekers,

In 2017 liet een evolutie van de stambomen de Club toe een rasfiche te maken.
Een verzoek om informatie aan universiteiten in het noorden en in het zuiden van het land heeft de ondervonden problemen duidelijk gemaakt.
Op basis hiervan hebben de Raad van Bestuur en de Fokcommissie onder toezicht van dierenartsen toezicht op het gebied van informatie en relevante gegevens.
Vandaag werd een rasfiche uitgegeven door de Nationale Fokcommissie van de KMSH. Deze vertegenwoordigt niet het werk en wordt vastgehouden door de Club. Het voldoet niet aan wat we willen en wat we hebben voorgesteld tijdens onze algemene vergadering van 16 maart.

Omdat we verrast waren door de inhoud van deze rasfiche, ontmoetten we mensen van de Nationale Fokcommissie van de KMSH om de oorsprong en de inhoud ervan te begrijpen.

De informatie die we ontvingen is in twee opzichten:

· het formulier dat momenteel beschikbaar is en dat van kracht is op de site van de KMSH is opgesteld door de Nationale Fokcommissie van de KMSH omdat ze op dat moment nog geen informatie had ontvangen van de rasclub betreffende de fiche.

· De testen op deze fiche zijn het gevolg van verslagen van medische resultaten van onderzoeken die door fokkers werden verzonden aan de Nationale Fokcommissie. Ze heeft dus besloten zich louter en alleen te baseren op deze unieke resultaten omdat ze niet kunnen worden ontkend.

Het is duidelijk dat deze informatie ons niet helpt om de fiche die ze hebben opgesteld gedetailleerd te beschrijven en dat we deze moeten verduidelijken.

Natuurlijk communiceren we de resultaten van onze inspanningen en danken we u bij voorbaat voor uw begrip.

.

 


Als gevolg van een wijziging in de Royal Canin website.
We hebben vastgesteld dat het niet meer mogelijk is om uw coupon, ontvangen op de Nationale van 2017, te encoderen.
U kan Mevrouw Cette adresse e-mail est protégée contre les robots des spammeurs, vous devez activer Javascript pour la voir. contacteren per mail met de ingescande coupon(s) en code.
Gelieve ons te verontschuldigen voor het ongemak.
Het bestuur.

 

 

 


 

Nieuwe KMSH-Stamboom voor pups geboren vanaf 01/04/2017.

 

Beste fokker,

Hieronder treft u enkele nuttige linken in het kader van de nieuwe KMSH-Stamboom.
Deze thema’s werden op de twee KMSH-fokkersdagen behandeld.

De rasfiches:http://www.vfc.vlaanderen/rasfiches-2/

De Dog Academy: de lessen 1, 2 en 15 zijn beschikbaar op: http://www.vfc.vlaanderen/kmsh-academy/

Onze video op You Tube HIER

 

Voor de lancering van het nieuwe E-loket begin april houden wij U op de hoogte.

 

Veel leesplezier !!!
Het KMSH-team

 


 

Voortaan en vanaf 1 januari 2017 worden de black and tan en harlekijn Beaucerons niet langer afzonderlijk gekeurd.

Hier is de verklarende tekst:
De Beauceron heeft nog slechts recht op één set van CAC. De reden is eenvoudig: FCI veranderde haar nomenclatuur lijst en een aantal rassen (met inbegrip van de Beauceron en de Briard) zijn niet meer opgenomen met diverse kleuren of variëteiten. De Kynologische Raad besloot de vorige lijst met CAC door kleuren en variëteiten vanaf 01/01/2017 aan te passen aan de huidige FCI nomenclatuur lijst.


 

 


 

Cursus ALGEMENE KYNOLOGISCHE KENNIS
Doelgroep : fokkers, aspirant keurmeesters en belangstellenden info

 


Vanaf 1 februari 2012 (inbegrepen) zal het bedrag van het lidmaatschap respectievelijk 30 euro en 15 euro bedragen voor leden gedomicilieerd op hetzelfde adres.


Het programma en documenten voor de activiteiten van 2016 staat in "evenementen" en vervolgens "BBC activiteiten"


Voor de eenvoud kan u uw resultaten van tentoonstellingen, van werk en eventuele foto’s alsook voorstellen voor artikels voor het clubblad doorzenden naar het volgende adres : Cette adresse e-mail est protégée contre les robots des spammeurs, vous devez activer Javascript pour la voir.


Van de resultaten in het buitenland zullen alleen degene van leden gepubliceerd worden op voorwaarde dat ze verzonden worden naar het volgende adres : Cette adresse e-mail est protégée contre les robots des spammeurs, vous devez activer Javascript pour la voir.

 


 

 

Mise à jour le Samedi, 09 Juin 2018 10:31
 
__________________